Skafferichili med kanel och jalapeno

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Skafferichili med kanel och jalapeno

Den här värmande chilin är ett perfekt kvällsmål när man vill svänga ihop något lite snabbt. Det mesta brukar dessutom finnas i skafferiet. Smakrikt och gott med kanel. spiskummin och rökt paprikapulver.

Receptet är lånat ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

Snabbt och värmande gott. Chili som är ett perfekt kvällsmål.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 mskTomatpuré
  • 1 mskSpiskummin, malen
  • 0,5 mskrökt paprikapulver
  • 1 tskKanel, malen
  • 0,5 tskChiliflakes
  • 350 gAjvar relish
  • 400 gkörsbärstomater, konserverade
  • 3 dlkokta kidneybönor, sköljda
  • 3 dlstora vita bönor på burk, sköljda
  • 380 gmajs
  • 1 dljalapeño, skivad
  • Rapsolja
  • Salt

Serveringsförslag

  • nachos
  • tortillabröd, eller surdegsbröd
  • matlagningsyoghurt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Skafferichili med kanel och jalapeno