Grillat kött från Tanzania

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Grillat kött från Tanzania

De här grillspetten får härlig smak av timjan, vitlök, ingefära och tamarind och går bra att tillaga antingen i ugnen eller på grillen. Som tillbehör serveras en fräsch koriander- och limesås.

Recept ur boken ”Khadijas kök: recept från Östafrika”.

Grillat kött från Tanzania.

Ingredienser

  • 800 gentrêcote

marinad

  • 1 mskIngefära färsk , riven
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dltamarindpasta, eller eller färskpressad limesaft
  • 1 msktimjan
  • 2 mskHonung
  • 1 msklökpulver
  • Salt och peppar

Koriander- och limesås

  • 2 Lime, satfen
  • 1 mskKoriander färsk
  • 1 klyftaVitlök
  • 0,5 medelstorLök, gul
  • 1 grön chili, kan uteslutas
  • 0,5 dlnaturell yoghurt
  • 1 mskneutral olja
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillat kött från Tanzania