Ayla Canpunar

Av Ayla Canpunar

Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar

Av Ayla Canpunar

(14)

Vad tycker du?

Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar

Mercimek köftesi är fantastiska turkiska linsbiffar med couscous.

Servera som aptitretare eller till buffébordet, och glöm inte att pressa över lite citron innan servering.

– Det ger en perfekt balans mellan syra och hetta, säger Ayla Canpunar.

Ingredienser

  • 5 dlröda linser
  • 3,5 dlcouscous
  • 1 lvatten
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1,5 mskTomatpuré
  • 1,5 mskpaprikapuré
  • 2 dlRapsolja
  • 4 tsksumak
  • 4 tskmald spiskummin
  • 1 stCitron, saften
  • 3 dlBladpersilja, finhackad
  • 5 Salladslök, finhackade stjälkar
  • Salt och peppar
  • 1 nypachiliflakes

Serveras med

  • salladsblad, krispiga
  • 1 stCitron, halvor
Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mercimek köftesi – turkiska linsbiffar

Ayla Canpunar

Ayla Canpunar

Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.

Visa 29 recept