Gröna superbaguetter
Baka snyggt gröna baguetter med både spenat och zucchini i degen.
Recept från Lina Wallentinsons bok ”Baka med grönsaker.”
1 portion i receptet blir 4 små baugetter. Tid tillkommer till tillagningstiden för 3 timmar jäsning.
Gröna superbaguetter
Ingredienser
- 70 g spenat, färsk eller fryst
- 3 dl kallt vatten
- 12 g jäst
- 2 tsk salt
- 2 tsk anisfrön, stötta
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- 5 dl zucchini, grovriven
- 9 dl dinkelmjöl, siktat eller vetemjöl.
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja





25 min

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär
15 min

Hur får man barnen att äta mer vego?

De blev självförsörjande på grönsaker – mitt i stan

Spenatgryta





30 min

Boosta immunförsvaret med en grön drink
3 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Broccoli- och grön ärtsoppa





25 min

Vego i världsklass – för en billig peng

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco





1 h

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Morotssås med soltorkade tomater
1 h

Skafferichili med kanel och jalapeno

Melonkulor med wasabi och sesam





10 min

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Matiga mackor till middag

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Vad vill du tugga på 2022?

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Så lagar du växtbaserat – och supergott
