Mörk chokladglass
Foto: Bengt O. Pettersson
Mörk chokladglass

Mörk chokladglass

3,8 (10 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Inget är så gott som nykörd chokladglass. Förbered gärna glassbasen dagen innan så att smakerna hinner utvecklas. Om du inte kan vänta är det viktigt att kyla ner basen ordentligt innan du kör den i glassmaskinen. Recept ur Chokladmakarens handbok av Gustaf Mabrouk.

OBS! Tid tillkommer för nedkylning av glassmassan med 24 timmar.

Mörk chokladglass

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 220 g vispgrädde
  • 220 g mjölk
  • 100 g strösocker
  • 20 g kakao
  • 100 g äggulor
  • 130 g mörk choklad, 72%, grovhackad

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK