Veganska saffransbullar
Foto: Mattias Kristiansson
Veganska saffransbullar

Veganska saffransbullar med mandelmassa

Bli först med att rösta!

Julgodis

Saffran och mandelmassa är farligt gott ihop, så du kan bara föreställa dig hur de här smakar rykande heta. En till, tack!

Text och recept av vego-profilen Mattias Kristiansson.

En portion i receptet blir ungefär 16 bullar.

Veganska saffransbullar

arrow downarrow up
  • Mandelmassefyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 75 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Saffransdeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl strösocker
  • 75 g smör, t ex mjölkfritt
  • 7 dl vetemjöl special
  • mandelflisor, till dekoration
  • grädde, t ex mjölkfritt, till pensling

Gör så här

Av: Elisa Amorelli

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK