Veganska saffransbullar med mandelmassa
Saffran och mandelmassa är farligt gott ihop, så du kan bara föreställa dig hur de här smakar rykande heta. En till, tack!
Text och recept av vego-profilen Mattias Kristiansson.
En portion i receptet blir ungefär 16 bullar.
Veganska saffransbullar
Mandelmassefyllning
- 200 g mandelmassa
- 75 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
Saffransdeg
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
- 0.5 g saffran
- 0.5 dl strösocker
- 75 g smör, t ex mjölkfritt
- 7 dl vetemjöl special
- mandelflisor, till dekoration
- grädde, t ex mjölkfritt, till pensling
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär





1 h 5 min

Julens supertårta





3 h
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple





40 min
Årets kock-vinnarens favoritgodis





20 min
Pepparkaka med ädelostkräm





35 min
Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön





30 min

Spackla tårtan som en konditor

Så blir din tårtbotten extra saftig och god

Så blir tårtbottnarna jämnt delade
Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar
Veganska dadelpraliner





10 min
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul
Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik
Potatiskanapéer med sill, gräddfil – toppad med löjrom





35 min
Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer





1 h 15 min
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
Grönkål – smarta fakta om trendiga grönsaken
Snabblagad lunch med bulgur, ägg, grönkål och feta





15 min
Fläskkotlett med en ny variant på Janssons frestelse





1 h
Mormor Inga-Lisas kringlor





Blondie med lime, kokos och vit choklad





1 h 30 min
Focaccia art





2 h 25 min