Matsmarta onsdag

presenteras av

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
Foto: David Loftus
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing

3,7 (14 röster)

MAT & DRYCK

Sötpotatisen kan du köra in hel i ugnen. Spetskålen är förstås lite mer känslig men god om den får bli lite frasig. Inuti är den ändå söt. Här använder vi en dressing med ingefära som hälls över innan du toppar med chili och kokos. Vräk sedan på med alla typer av frön du kan tänka dig. Recept ur boken ”Happy food green”.

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 spetskål, stor
  • 1 msk matolja
  • 4 sötpotatisar
  • 1 chili
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 msk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • rostade frön, nötter och kokosflakes
  • salt

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM GODARE