Så blir äggröra ännu krämigare

Se videoklippet – och få bästa knepet av kocken Mattias Larsson

Av: 

Nina Kindbro

Recept

En äggröra ska vara härligt krämig och fluffig och inte släppa ifrån sig vätska.

Kocken Mattias Larsson visar sina bästa knep för hur den blir helt perfekt.

– Äggröra är så otroligt gott och med den här ingrediensen blir den fantastisk, säger Mattias Larsson.

Äggröra kan vara fluffig, krämig och ljuvligt god men den kan också vara urtrist, vattnig och grynig.

Mattias älskar äggröra och vill dela med sig av sina bästa tips för hur den blir helt perfekt, varje gång.

– Äggröra kan lagas med vatten, mjölk eller grädde. Vätska är det viktigast, den gör att det är lättare att få äggröran krämig. Grädde ger en fylligare och lite smörigare smak. Sedan har jag ett trick som jag visar i klippet som gör den riktigt len, krämig och god.

Tricket lärde sig Mattias av en kollega när han arbetade på en restaurang i Stockholm i slutet av 1990-talet och har hängt med sedan dess.

Rökt fisk är bästa tillbehöret

Många tycker att äggröran på hotellens frukostbufféer är den bästa men Mattias Larsson håller inte riktigt med.

– Det är tyvärr vanligt att hotell köper färdig äggröra med en massa tillsatser i. På mindre, dyrare hotell är det däremot inte lika vanligt, där gör de oftast äggröran själva.

Mattias tipsar också om ett av sina absoluta favorittillbehör till äggröra, rökt fisk.

– Det väljer jag alla dagar i veckan. Äggröra, rökt lax, spenat och en god hollandaise. Nu börjar tänka på en massa goda mackor, det får det bli till helgen.

.

Följ Godare på Instagram klicka här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Mattias Larsson – kock

Frukostrecept

MER OM GODARE

Krämig äggröra med extra smak

10 min

Janssons frestelse – krämig och varm

1 h

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Här är maten som lindrar baksmällan

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

30 min

Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche

30 min

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Kockens guide till godaste fläskköttet

Så steker du extra god kyckling

30 min

Så delar du på hummern som ett proffs

Så får du perfekt couscous som Markiz

Aylas goda dipp med avokado

Så blir pajskalet perfekt frasigt

”Maillardreaktionen” gör köttet smakrikt

40 min

Chatta om recept och tips på julens mat

Janssonkris – då säljer han ansjovis för 500 kr

Kockens guide till rätt köttfärs

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

Hängmörat kött – så påverkar det smaken

Koka ris – så blir det helt perfekt

Tareq Taylors godaste grytor