Smörstekt gnocchi med goda småtomater
Vegetarisk gnocchi med smörteskta gnocchi, goda småtomater, basilika och rikligt med mozzarella.
Här är hållbarhetskonsulten Annie Månssons tips på en snabb och budgetsmart vegorätt, som inte ger avkall på smakerna.
Smörstekt gnocchi
Ingredienser
- 500 g småtomater, goda
- 250 g mozzarella
- 1 kruka basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk rapsolja, neutral. eller mer om det behövs.
- 2 paket potatisgnocchi
- 50 g smör
- 1 msk socker
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt och svartpeppar, färskmalen
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Gnocchi med krämig tomatsås





30 min
Sommarens 5 bästa vita viner

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs





1 h 15 min

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs





1 h 15 min

Hur får man barnen att äta mer vego?

Spenatgryta





30 min

Vego i världsklass – för en billig peng

Bönquesadillas med lime och chipotle





30 min

Pasta med kronärtskockor och mandlar





20 min

Morotspannkaka med rårörda lingon





45 min

Jordnötsnudlar med gurka och mynta





25 min

Ät smart, hjälp planeten – och få bättre flås

Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar





1 h 20 min

Handla närodlad mat med reko-ringar

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Dallasburgare





40 min

Jordnötsfudgesås med glass





20 min

Vietnamesiska nudlar med tofu





30 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Somalisk gryta med kikärter och banan





45 min

Blomkålssteaks med ingefära och curry





15 min
