Zeina Mourtada

Av Zeina Mourtada

Falafel-ish på nolltid

Av Zeina Mourtada

(3)

Vad tycker du?

Falafel-ish på nolltid

”Ja, ni känner kanske igen känslan när man får ett akut sug efter falafel och vill ha det NU! Då kan man göra fuskfalafel och hoppa över alla moment med blötläggning av kikärter, malning, fritering och så vidare. Servera med goda tillbehör och njut!”

Recepten är hämtade ur Zeinas Mourtadas bok ”Veckans matsedel: middagsrecept från olika delar av världen”.

Fusk falafel fixar du på nolltid.

Ingredienser

Tomatsås

  • 0,5 Lök, gul
  • 400 gkrossade tomater
  • 1 mskSambal oelek, eller chilipulver (kan ersättas med paprikapulver för en mildare sås)
  • 0,5 tskSalt
  • 1 tskströsocker
  • Olja, till stekning

Kikärter

  • 800 gkikärter
  • Rapsolja, till stekning
  • 1 tskSpiskummin
  • 1 tskCayennepeppar, eller paprikapulver
  • 0,5 tsksju kryddor
  • 2 krmKoriander
  • 1 tskSalt
  • 2 krmSvartpeppar

vitlökssås

  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1,5 dlturkisk yoghurt, 10 procent
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 krmSvartpeppar
  • 0,5 tskSocker
  • 0,5 tskSalt
  • vatten, eventuellt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Falafel-ish på nolltid

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada driver den prisbelönta bloggen Zeinas Kitchen – en av Sveriges största matbloggar. Hon är välkänd i tv-rutan och har skrivit flera populära kokböcker. Här delar Zeina med sig av lättlagade och smakrika recept från hela världen både för vardagar och högtider.

Visa 11 recept