Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

Av Godare

(31)

Vad tycker du?

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

Klimatsmart hamburgerkväll? Ja, det går! Dessutom blir det billigare när man byter ut köttet till ett vegetariskt alternativ. Chiafrön och svarta bönor är gott att använda i burgarna och smaksätta med koriander och sesamfrön.

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm.

Ingredienser

  • 1 mskChiafrön, eller ett ägg för varje matsked
  • 1 mskVatten
  • 6 dlsvarta bönor, kokta
  • 0,5 dlmajsstärkelse, eller potatismjöl, eller mer
  • 1 Lök
  • 0,5 tskSalt
  • svartpeppar
  • 2 mskkoriander, fryst
  • Olja, att steka i
  • sesamfrön

Egen pesto:

  • 100 gsolroskärnor
  • 10 persiljestjälkar, eller grönkålsstjälkar/morotsblast 
  • 2 dlRapsolja
  • 15 gBasilika, fryst
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 gost
  • Salt och peppar
  • rivet citronskal, om du vill ha lite citrussmak

Pestokräm:

  • 1 dlpesto, gärna hemmagjord
  • 2 dlturkisk yoghurt

Picklad rödlök:

  • 2 rödlökar, små
  • 2 dlSocker
  • 3 dlVatten
  • 1 dlättika, 12 %

Servera med:

  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm