Lyxtacos med friterade musslor
Lyxtacos med friterade musslor. Om du vill lova lite och sedan drämma till med en riktig överleverans, bjud in till tacokväll och kärlekschocka dina gäster med denna krispiga festmåltid. Recept ur Köttälskarens nästan vegetariska kokbok av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.
Lyxtacos med friterade musslor
Ingredienser
- 250 g blåmusslor, frysta utan skal
- 2 ägg
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk panko ströbröd
- olja, till fritering, t ex rapsolja
Mangosalsa
- 2 avokado
- 1 mango
- 1 lime, pressad saft
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 1 dl koriander, hackad, färsk
Sriracha majo
- 2 dl majonnäs
- 2 msk srirachasås
Picklad rödlök
- 2 rödlökar
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 dl ättika 10% dunk, 12 procent
Till servering
- tortillabröd, små
- koriander färsk
- 1 knippe koriander