Så blir pumporna till en saftig kaka

Av John Edgren

(1)

Vad tycker du?

Så blir pumporna till en saftig kaka

Mjukkaka med pumpa – de sprider en härlig höststämning kring halloween, men glöm inte att pumporna gör sig bra i en lång rad rätter. Testa Malgorzatas ”mjukkaka med pumpa”. Härligt orange och späckad med choklad. Hennes pumpakaka är otroligt saftig och mjuk. Den är djupt orange – och smakar såklart riktigt gott. Kakan håller sig dessutom fräsch i flera dagar.

Mjukkaka med pumpa

Ingredienser

  • 1 rund bakform med skorsten (1,5 l)
  • 120 gSmör, smält
  • 2 dlbrunfarin, 180 g
  • 2 ägg
  • 200 gpumpapuré
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • Salt, en nypa
  • 0,75 dlRågmjöl, 50 g
  • 2 dlVetemjöl, 120 g
  • 1 tskBikarbonat
  • 100 gchoklad, Malgorzata föredrar 70 % kakao
  • Florsocker, att pudra med
  • Smör, och mjöl, till bakformen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så blir pumporna till en saftig kaka