Kanderade apelsin- eller grapefruktskal.
Kanderade apelsin- eller grapefruktskal.

Kanderade apelsin- eller grapefruktskal

3,9 (7 röster)

Matsmarta onsdag

Mandariner, apelsiner, citroner och lime vill som så många andra frukter inte ligga och vara vackra i fruktskålen. De gillar att förvaras kallt i kylen, gärna i en plastpåse.
– Eftersom jag flitigt använder alla typer av citrusskal i matlagningen ligger dessa frukter på listan över saker som jag alltid köper ekologiskt, säger kokboksförfattaren Karin Bohlin.

1 portion i receptet blir cirka 50 bitar.

Kanderade apelsin- eller grapefruktskal

  • Ingredienser

  • 2 grapefrukter, eller
  • 3 apelsiner
  • 2 dl strösocker
  • Sockerlag

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Godisrecept

Matsvinn

MER OM GODARE

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”

45 min

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm

50 min

”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Smarta knepen i Visby – så stoppas svinnet

Släng inte överbliven frukost – fixa ”gofika”

Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar

Så blir du en klimat-kreativ kock

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”

Så kommer klimatet förändra vinvärlden

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Veganskt mat – direkt på grillen

Köp rätt kökskniv – så håller den längre

Krämig pasta med ädelost

30 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Mattrenden alla pratar om: Rester!

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

30 min

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

45 min

Kålpudding med sojafärs

45 min

Lillebyns laxlåda

40 min