Pupusas med kålsallad och tomatsås
3,8 (76 röster)
Godare
Pupusa power!
Här lagar Sofia Henriksson El Salvadors nationalrätt, en slags inbakade tacos.
– Jag fullkomligt älskar pupusas! Prova pupusas nästa gång du är sugen på något riktigt mumsigt – du kommer inte att ångra dig, säger Sofia Henriksson.
Servera med härlig kålsallad och tomatsalsa.
Pupusas med kålsallad och tomatsås
Ingredienser
Pupusas
- 4 dl rismjöl
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl vatten, kokande, eller upp till det dubbla
- olivolja, till stekning
- 400 g svarta bönor, eller lika mycket queso fresco (mexikansk färskost), alternativt mozzarellaost
Salsa Roja
- 5 tomater, eller skalade hela tomater på burk
- 1 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1 schalottenlök
- 2 tsk oregano, torkad
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
Kålsallad
- 2 morot
- 0.5 gul lök
- 0.5 vitkålshuvud
- 1 l vatten, kokande
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 dl champangevinäger, alt äppelcidervinäger
- 2 tsk oregano , torkad
Gör så här
Av: Aftonbladet
Laddar ...
Foto: Godare
El Salvadors nationalrätt: Pupusas!
Se hela programserien med Sofia Henriksson på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
”Det godaste jag ätit”
Lyxa till maten med smörslungad potatis
Japanska gyozas med superenkel dipp
1 h
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Tapasfest med Markiz
2 h
Vanliga missen många gör när de steker
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Därför ska du aldrig riva vitlök
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Ärtröra med smak av basilika
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
”Det godaste jag ätit”
Lyxa till maten med smörslungad potatis
Japanska gyozas med superenkel dipp
1 h
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Tapasfest med Markiz
2 h
Vanliga missen många gör när de steker
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Därför ska du aldrig riva vitlök
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Ärtröra med smak av basilika
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min