Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Svamptortellini med brynt smör och salvia

Av Sofia Henriksson

(216)

Vad tycker du?

Svamptortellini med brynt smör och salvia

Gör en middagsutflykt till Italien med hjälp av Sofia Henrikssons härliga svamptortellini med salvia, tryffel och brynt smör.

I klippet visar hon hur enkelt du kan göra pastadeg och en superläcker svampfyllning.

Ingredienser

Pastadeg

  • 2,5 dlVetemjöl
  • 2,5 dlDurumvetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 mskVatten
  • 1 tskolivolja
  • 1 nypasalt

Svampfyllning

  • 200 gskogschampinjoner
  • 2 dlCrème fraiche
  • 1 dlVatten
  • 1 tskDijonsenap
  • 1 tskJapansk soja
  • 1 buljongtärning, svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och svartpeppar
  • 1 Schalottenlök

Brynt smör med salvia

  • 100 gSmör
  • 1 krukasalvia
  • 1 tryffel , svart
Gör en middagsutflykt till Italien med Sofia Henrikssons härliga svamptortellini.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Svamptortellini med brynt smör och salvia

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept