Svamptortellini med brynt smör och salvia
Gör en middagsutflykt till Italien med hjälp av Sofia Henrikssons härliga svamptortellini med salvia, tryffel och brynt smör.
I klippet visar hon hur enkelt du kan göra pastadeg och en superläcker svampfyllning.
Ingredienser
Pastadeg
- 2,5 dlVetemjöl
- 2,5 dlDurumvetemjöl
- 4 ägg
- 1 mskVatten
- 1 tskolivolja
- 1 nypasalt
Svampfyllning
- 200 gskogschampinjoner
- 2 dlCrème fraiche
- 1 dlVatten
- 1 tskDijonsenap
- 1 tskJapansk soja
- 1 buljongtärning, svamp
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och svartpeppar
- 1 Schalottenlök
Brynt smör med salvia
- 100 gSmör
- 1 krukasalvia
- 1 tryffel , svart
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept