Thaimarinerad lax i tortillabröd

Av: 

Aftonbladet

Koriander är enkelt att odla själv på fönsterbrädan, i trädgården eller på balkongen.
Koriander är enkelt att odla själv på fönsterbrädan, i trädgården eller på balkongen.

Middagstips

Tortilla är supersmidigt om du vill piffa till rester. Här serverade med thaimarinerad lax.

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

Thaimarinerad lax i tortillabröd

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 laxsida (ca 150 g/portion)
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 2 tsk olivolja
  • Saft av 1 lime
  • Salt

Till servering:

  • ½–1 kruka färsk koriander
  • 1 avokado
  • 3 tomater
  • Några salladsblad
  • Tortillabröd
  • 1 lime

Gör så här:

  1. Hacka chili, vitlök och koriander och blanda med olja och limesaft.
  2. Gnid in laxen med blandningen och salta lätt.
  3. Ugnsstek i 125 grader i ca 30 minuter. Använd gärna stektermometer.
  4. Hacka koriandern grovt. Skär avokadon och tomaterna i bitar. Varva lax, avokado, tomater och salladsblad i tortillabröden. Pressa över lite lime.
Publisert:

LÄS VIDARE

Thaimarinerad lax i tortillabröd

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Laxrecept

Thailändsk mat

MER OM GODARE

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Så steker du extra god kyckling

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Omelettmuffins på rester

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

45 min

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco 

1 h

Härlig husmanskost

Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv

Så odlar du koriander

Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Grilltips – så grillar du vegetariskt

Så odlar du rosmarin

Mormor Inga-Lisas kringlor

De godaste, enklaste småkakor du kan baka

30 min

Kolasnittar med små kolabitar

30 min

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Skåpmat: Så lagar du god mat av konserver

Madeleine Landley släpper ny kokbok

Odla egna kryddor – i kruka eller på balkong