Mandelmusslor med sylt och grädde
Mandelmusslor är ett måste till adventsfikat. Spröda och goda blir de lätt en favorit.
Fyll dem med nyvispad, fluffig grädde och jordgubbssylt eller någon annan god sylt.
Recept ur Fredrik Nyléns bok Baka till jul.
1 portion i receptet blir cirka 40 mandelmusslor.
Mandelmusslor
Ingredienser
- 2.5 dl mandelmjöl, eller malda, skållade och skalade mandlar.
- 1.5 dl strösocker
- 200 g smör
- 2 droppar bittermandelarom
- 1 ägg
- 4 dl vetemjöl
Fyllning
- vispgrädde
- sylt, valfri, eller färska bär
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Ljummen kladdkaka i vinglas





40 min
Så gör du goda lyxsemlan





20 min
Citronbiskvier





1 h
Snabba brödet du gör i stekpanna





20 min
Snabba goda semlor





30 min
Så dekorerar du tårtan som ett proffs
Gudomligt goda citronbullar





3 h
Sockerkaka med kanelsmul





50 min
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Lyxiga saffransbullar med mandelmassa





2 h
Polkacheesecake – baka utan ugn





45 min
Dubbelt så goda med saffran





1 h
Så blir pajskalet perfekt frasigt
Saffranskladdkaka med lingon och grädde





40 min
Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta
2 h
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana





1 h 30 min
Dumlekakor i långpanna





30 min
Punschrulle i långpanna





30 min
Syltrutor med smak av jordgubbar.
45 min
Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd





45 min
4 recept på lättbakade kolasnittar
Dulce de leche med havssalt





45 min
Oreokaka med fudgetopping





1 h