Saffranspannkaka av risgrynsgröt
Saffranspannkaka av risgrynsgröt

Saffranspannkaka av risgrynsgröt

4,7 (3 röster)

Blev det risgrynsgröt över? Passa på att göra en härlig saffranspannkaka! Supersmarrig med lättvispad grädde och en god sylt till.

Recept och bild ur boken "Pannkakor, plättar och crêpes av Ann-Kristin Hallgren.

  • Risgrynsgröt

  • 1.5 dl grötris
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 7 dl standardmjölk
  • Pannkakssmet

  • 1 sats risgrynsgröt
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 dl sötmandel, skållade, skalade och malda
  • 3 bittermandlar, skållade, skalade och rivna
  • 1 dl russin
  • 3 ägg
  • vispgrädde

Gör så här

Saffranspannkaka

LÄS VIDARE