Pajdeg, så får du perfekt deg.
Pajdeg, så får du perfekt deg.

Pajdeg – så blir den helt perfekt

3,6 (126 röster)

Bakrecept

Pajdeg – här är recept på en vanlig pajdeg som funkar varje gång. Knåda inte för länge då kan degen bli lite seg. Vill du ha en sötare deg till frukt eller bär kan du tillsätta 2 matskedar socker.

Pajdeg

  • Ingredienser

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk vatten, kallt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Pajer – till vardag, fest & kafferep

Eriksson, Kristina

Pajer – till vardag, fest & kafferep

179,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Äppelpaj med havssalt – bästa smulpajen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Pajrecept

Bakning

MER OM GODARE

Pajdeg till söta pajer

1 h

Så blir pajskalet perfekt frasigt

Björnbärspaj – med vit chokladgrädde

1 h 30 min

Äppelmuffins – enkelt receptet till go’fikat

40 min

Rågkakor – nybakat och doftande bröd

1 h 45 min

Banankaka – söt, saftig och kryddig

45 min

Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

45 min

Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

30 min

Nötkolarutor – himmelskt goda

2 h

Drömrulltårta – så bakar du den

30 min

Chocolate chip cookies

30 min

Hallonmuffins med vit choklad

30 min

Lättbakad och smaskig blåbärskaka

45 min

Vaniljkräm

40 min

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

35 min

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 30 min

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

2 h

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Äppelkaka med knaprig topping

1 h 20 min

Blåbärscobbler – lättlagad dessert med blåbär

1 h

Kalljästa rödbetsfrallor

1 h 15 min

Mince pies – söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Muffins – enkelt och snabbt recept

40 min