Sanna Brådings kroppkakor. Serveras med lingonsylt och snacksmorötter.
Foto: Eva Edsjö
Sanna Brådings kroppkakor. Serveras med lingonsylt och snacksmorötter.

Veganska kroppkakor

3 (6 röster)

Detta var första gången jag testade att laga kroppkakor, och dessutom efter mitt eget recept. Men resultatet blev jättebra! Mina föräldrar som älskar kroppkakor fick vara domare och gav dem högsta betyg. Dessutom älskade barnen det. Härligt!

Recept från ”Veganboken” av Sanna Bråding (Ordfront).

Veganska kroppkakor, glutenfria

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 kg potatis, mjölig
  • 460 g tofu, rökt. (jag gillar alspånsrökt från yipin)
  • 1 lök, gul, medelstor
  • 250 g champinjoner
  • olja, till stekning
  • 1 tsk kryddpeppar, mald
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk salt
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 0.5 dl rapsolja
  • 6 msk kikärtsspad, (aqua faba)
  • Till servering

  • lingonsylt
  • 50 g snacksmorötter, eller mer
  • margarin, mjölkfritt

Gör så här

Av: Aftonbladet