Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé
Apelsin- och nejlikbrässerad fläskfilé med risotto blir en riktig festmåltid. Filén får en sötsalt smak av apelsinjuice, socker och vitlök. Ett tips är att ha i rikligt med västerbottensost i risotton för extra krämighet och sälta.
Recept av kocken Thomas Diederichsen.
Ingredienser
- 600 gFläskfilé, putsad från senar
- 2 apelsin, strimlat skal
- 4 dlApelsinjuice
- 1 mskSocker
- 3 gNejlika, hel
- 2 vitlöksklyfta, skivad
- 1 silverlök, skuren i klyftor
- Smör, och/eller olja till stekning
- Salt och peppar
Risotto
- 4 dlavorioris
- 2 Schalottenlök, finhackad eller riven
- 2 dlVitt vin
- 1 lKycklingbuljong
- 100 griven västerbottenost
- 50 gSmör
- olja, till stekning
- Salt och peppar