Therese Elgquist

Av Therese Elgquist

Broccoli- och grön ärtsoppa med slungad fänkål

Av Therese Elgquist

(44)

Vad tycker du?

Broccoli- och grön ärtsoppa med slungad fänkål

Broccoli och gröna ärtor – en soppa som har två superkrafter. För det första går den extremt snabbt att laga eftersom den görs på frysta grönsaker. För det andra så är den lika god kall som varm.

Snabb och jättegod soppa med broccoli och gröna ärtor.

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 gBroccoli
  • 400 ggröna ärtor
  • 1 mskfärsk ingefära, riven
  • 1 tskkorianderfrön
  • 1 burkkokosmjölk, à 400 g
  • vatten
  • 3 bladfärsk ramslök, eller mer efter smak
  • 1 tskÄppelcidervinäger
  • Olja, till stekning
  • Salt

Slungad fänkål

  • 1 fänkål
  • 2 tskRapsolja, kallpressad
  • 1 citron, ekologisk (zesten)
  • 1 nypaflingsalt

Topping

  • rostad mandel, finhackad
  • färsk basilika eller persilja, finhackad
  • groddar eller skott, valfritt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Broccoli- och grön ärtsoppa med slungad fänkål

Therese Elgquist

Therese Elgquist

Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.

Visa 10 recept