Broccoli och gröna ärtor – en soppa som har två superkrafter. För det första går den extremt snabbt att laga eftersom den görs på frysta grönsaker. För det andra så är den lika god kall som varm.
Ingredienser
1 Gul lök
2 vitlöksklyftor
400 gBroccoli
400 ggröna ärtor
1 mskfärsk ingefära, riven
1 tskkorianderfrön
1 burkkokosmjölk, à 400 g
vatten
3 bladfärsk ramslök, eller mer efter smak
1 tskÄppelcidervinäger
Olja, till stekning
Salt
Slungad fänkål
1 fänkål
2 tskRapsolja, kallpressad
1 citron, ekologisk (zesten)
1 nypaflingsalt
Topping
rostad mandel, finhackad
färsk basilika eller persilja, finhackad
groddar eller skott, valfritt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
star
Sätt betyg
Vad tycker du?
Broccoli- och grön ärtsoppa med slungad fänkål
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.