Flankstek med ugnsbakad blomkål

3,2 (56 röster)

Markiz Tainton: Gör det här innan du steker köttet

Recept

Här lagar tv-kocken Markiz Tainton något riktigt smarrigt: Flankstek.

– Flanksteken har vi plockat fram så att den legat i rumstemperatur i 30 minuter innan vi börjar tillaga den, säger hon och visar tillagningen i videoklippet. Med hög värme i stekpannan får köttet en knaprig och gyllene stekyta.

Servera med ugnsbakad blomkål, myntakräm och en syrlig tomatsalsa.

Flankstek med ugnsbakad blomkål med smak av mynta, koriander och en syrlig tomatsalsa 

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 800 g flankstek
  • 5 vitlöksklyftor, med skal
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 msk smör
  • Blomkål

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • olivolja
  • 1 citron
  • 1 blomkålshuvud, stort, med yttre löv.
  • 40 g mandlar, flagad
  • 1 knippe persilja
  • olivolja, extra virgin
  • Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 grön chili, finhackad
  • 1 msk limejuice, färskpressad
  • salt
  • olivolja
  • Myntakräm

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost, går även bra utan ost
  • 2 dl mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Laddar ...

Här ser du hela Markiz Taintons tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med säsong 2 av sin programserie på tv-kanalen Godare.

Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

Markiz middagstips: Flankstek med ugnsbakad blomkål med myntkräm och syrlig tomatsalsa.
Markiz middagstips: Flankstek med ugnsbakad blomkål med myntkräm och syrlig tomatsalsa.

MER OM GODARE