Flankstek med ugnsbakad blomkål

3,1 (86 röster)

Markiz Tainton: Gör det här innan du steker köttet

Recept

Här lagar tv-kocken Markiz Tainton något riktigt smarrigt: Flankstek.

– Flanksteken har vi plockat fram så att den legat i rumstemperatur i 30 minuter innan vi börjar tillaga den, säger hon och visar tillagningen i videoklippet. Med hög värme i stekpannan får köttet en knaprig och gyllene stekyta.

Servera med ugnsbakad blomkål, myntakräm och en syrlig tomatsalsa.

Flankstek med ugnsbakad blomkål med smak av mynta, koriander och en syrlig tomatsalsa 

  • Ingredienser

  • 800 g flankstek
  • 5 vitlöksklyftor, med skal
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 msk smör
  • Blomkål

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • olivolja
  • 1 citron
  • 1 blomkålshuvud, stort, med yttre löv.
  • 40 g mandlar, flagad
  • 1 knippe persilja
  • olivolja, extra virgin
  • Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 grön chili, finhackad
  • 1 msk limejuice, färskpressad
  • salt
  • olivolja
  • Myntakräm

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost, går även bra utan ost
  • 2 dl mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

Här ser du hela Markiz Taintons tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med säsong 2 av sin programserie på tv-kanalen Godare.

Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

Markiz middagstips: Flankstek med ugnsbakad blomkål med myntkräm och syrlig tomatsalsa.

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Kötträtter

MER OM GODARE

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Därför ska du aldrig riva vitlök

Välkommen till tv-kanalen Godare

Så steker du extra god kyckling

Här är Sveriges godaste burgare

Axfood och Urban deli lanserar nytt vegokött

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Här är alla finalister i Årets kock 2021

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Lämnade modekarriär – blev ostrondykare

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Så många deciliter är en cup

Choco almond de luxe

45 min

Cookie dough-paj

40 min

Frappuccino – svalkande kaffedrink

10 min

Vårrullar med nutella och banan

50 min

Nutellakakor

20 min

Mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter

30 min

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Kardemummasnurror

1 h

Grova frallor med tranbär

50 min

Macarons på ett enklare sätt

1 h

Så gör du kanelbullepizzan själv

30 min