Pasta rosso – familjens favorit
Pasta rosso – pesto finns i fler färger än grönt. Den röda får sin vackra färg och goda smak av soltorkade tomater.
Den läckra pastan lagar du både snabbt och enkelt. Toppa med riven parmesan och basilika för lite extra lyx.
Recept av Alexandra Truedssons från Mat och maräng.
Pasta rosso
Ingredienser
- 500 g pasta
- 5 dl crème fraiche, fetthalt 32%
- 150 g pesto rosso, (pesto på soltorkade tomater)
- 200 g körsbärstomater
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk torkad oregano
- olja, att steka i
- salt och peppar
Servera med
- parmesan
- färsk basilika
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Vegobiffar – fem enkla recept
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Krämig äggröra med extra smak





10 min
Fetaoströra – tre enkla och goda varianter





5 min
Enklaste tomatsoppan





20 min
Nudlar i jordnötssås





5 min
Så gör du en äkta pasta carbonara





15 min
Hemgjord pasta på två ingredienser
Koka ris – så blir det helt perfekt
Bröddopp med ost





35 min
Kålpudding à la Tareq Taylor





1 h 30 min
Nachoplåt med extra allt





50 min
5 goda rätter att laga i ugnen
Se våra mest gillade recept
Tre enkla sätt att skala vitlök
Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche





30 min
Vegetarisk lasagne – tre smakrika godingar
Krispigt krämiga jalapeño-poppers





40 min
Bjud på romantisk meny till alla hjärtans dag
Varm och krämig macka – på nolltid





25 min