Thomas Sjögren

Av Thomas Sjögren

Helstekt rödtunga med sandefjordssås

Av Thomas Sjögren

(99)

Vad tycker du?

Helstekt rödtunga med sandefjordssås

Sandefjordssåsen är världens enklaste och kanske en av de godaste såserna – det tycker i alla fall kocken Thomas Sjögren.

Såsen gifter sig utmärkt tillsammans med krispig helstekt rödtunga och en sallad på pepparrot och äpple.

Recept av Thomas Sjögren.

Ingredienser

Rödtunga

  • 4 stRödtunga, hela utan skinn
  • 1 dlVetemjöl
  • 1 dlRågmjöl
  • 50 gsmör
  • Matolja

Sandefjordssås

  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlcréme fraiche
  • 100 gsmör
  • 0,5 citron
  • 50 gForellrom, valfritt

Sallad på äpple och pepparrot

  • 2 stÄpple
  • 4 cmpepparrot
  • 0,5 citron
  • Dill
  • gräslök
  • kokt potatis
Krispig fisk möter smörig sås och syrlig sallad i en magisk kombination

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Helstekt rödtunga med sandefjordssås

Thomas Sjögren

Thomas Sjögren

Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.

Visa 19 recept