Yoghurtdessert med nötter och sirap

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-27

4 personer

6 dl turkisk yoghurt

4 msk ljus sirap

4 msk pistage nötter

0,5 dl mandel

0,5 dl hasselnötter

Saft från 2 lime

3 msk strösocker

25 g smör

2 granatäpplen

1. Grovhacka nötter och mandel.

2. Smält sockret med 25 g smör i en stekpanna. Häll i nötterna och låt sockret täcka nötterna. Avsluta med limesaften. Låt sockret smälta, det tar någon minut. Det får inte bli bränt. Häll upp på smörpapper och låt svalna.

3. Fördela yoghurten i skålar, häll 1 msk sirap i varje skål.

4. Grovhacka och fördela de kanderade nötterna över yoghurten.

5. Dela granatäpplena och slå ut kärnorna i en skål. Fördela kärnorna över portionerna. Servera!

Följ ämnen i artikeln