Köttbullar – gott till både pasta och potatis.
Köttbullar – gott till både pasta och potatis.

Köttbullar – så blir de helt perfekta

4 (75 röster)

Stekskolan

Köttbullar – hemgjorda köttbullar är helt klart allra godast. För att få perfekt rund form kokar du köttbullarna en kort stund innan du steker dem. Här är ett recept att lyckas med varje gång.

Köttbullar

  • Ingredienser

  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 500 g köttfärs, blandfärs, minst 15 % fett
  • 0.5 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Gräddsås – snabb och väldigt god

ÄMNEN I ARTIKELN

Stekskolan

Recept

Köttfärsrecept

Husmanskost

MER OM GODARE

Fläskytterfilé – tricket som gör den extra god

2 h

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Så steker du extra god kyckling

Så fixar du godaste och krämigaste äggröran

30 min

Så steker du lax till perfektion

40 min

Köttbullar i tomatsås med spaghetti

35 min

Gräddsås – snabb och väldigt god

20 min

Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet

40 min

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

30 min

Veganska köttbullar med gräddig sås

Köttbullstårta – barnens favorit

30 min

Köttbullar från Felix återkallas – kan ha fel ingrediens

Lammfärsbullar på spett

30 min

Citronköttbullar i tomatsås

45 min

Så gör du perfekta julköttbullar

40 min

Rårörda lingon

45 min

Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar

1 h 20 min

Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker

Smörgåstårta – perfekt bjudmat

Så tar du vara på resterna – goda recept

Så fixar du det vegetariska julbordet

Husmanskost för dig som är trött på kött

Veganska köttbullar

25 min

Det här äter landslagsspelarna helst under mästerskap