Mustig fiskgryta med marockanska smaker

4,4 (16 röster)

Här sätter en marinad med bland annat den marockanska kryddan ras el hanout smak på den härliga fiskgrytan.
Recept av Markiz Tainton.

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

  • Ingredienser

  • olivolja, smakrik
  • 8 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tomater, stora, tärnade
  • 1 röd paprika, urkärnad och skivad
  • 1 burk kikärter à 400 g, sköljda
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl koriander, färsk
  • 560 g torskfile, i portionsbitar
  • Marinad

  • 2 tsk ras-el-hanout
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.5 citron, juicen
  • 0.5 citron, i tunna skivor

Gör så här

Härligt kryddig fiskgryta med marockanska smaker.

Följ ämnen i artikeln