Gratinerade ostron

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Gratinerade ostron

Gratinerade ostron är jättegoda att göra hemma. Kocken Erik Videgård serverar dem med forellrom och japansk majonnäs.

– De här ostronen gillade mina gäster så mycket att det nu blivit min signatur-rätt, säger han.

Gratinerade ostron med sjögrässallad och japansk majonnäs.

Ingredienser

  • 12 ostron, Fine de Claires eller Utah Beach
  • 1 Schalottenlök, finhackad
  • 30 gsmör
  • 3 mskrisvin
  • 10 gMisopasta vit
  • 0,5 tskrostad mald sichuanpeppar
  • Salt
  • MAJONNÄS
  • Sjögrässallad
  • Gurkstrimlor
  • 80 gForellrom
  • chiliolja
  • grovt salt, som stöd vid gratineringen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gratinerade ostron

Ämnen