Asiatisk biffsallad

Av Nina Kindbro

(20)

Vad tycker du?

Asiatisk biffsallad

Asiatisk biffsallad – det blir så klart allra godast att grilla köttet så man får den där läckra kolgrillssmaken, men det går att ta en genväg med en vanlig gjutjärnspanna. Salladen får smaker av lime, ingefära och chili. Recept ur kokboken Thai hemma av Tove Nilsson.

Asiatisk biffsallad med läckra smaker.

Ingredienser

  • 500 gFlankstek
  • 4 mskFisksås
  • 2 mskpalmsocker
  • 1 mskIngefära färsk , finriven
  • 2 hel torkadthaichili, små, röda
  • 1 vitlöksklyfta
  • Lime
  • 2 mskLimejuice, färskpressad
  • 0,3 gurka
  • 0,5 dlJordnötter rostade
  • 2 Schalottenlökar, små, skivade
  • 3 dlÖrter, t ex mynta, sweet basil, koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Asiatisk biffsallad

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Ämnen