Julgott

presenteras av

Toppa julgröten med nya och goda smaker

3,6 (36 röster)

MAT & DRYCK

Toppa risgröten med en pepparkaksdoftande granola eller krämig apelsin- och saffransgrädde. Kocken Mattias Larsson visar hur du enkelt sätter ny stil på julgröten.
– Det här gör gröten lite festligare, säger Mattias Larsson.

Topping till julens risgröt

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pepparkakskryddad granola

  • 2.5 dl havregryn
  • 0.5 dl valnötter
  • 2.5 msk vatten
  • 0.5 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pepparkakskryddor, knappt
  • 0.5 dl fikon, hackade, torkade
  • Till servering

  • 4 portioner risgröt
  • 5 dl mjölk
  • Apelsin- och saffransgrädde samt lingon

  • 1 msk florsocker
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 0.3 g saffran
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Till servering

  • 4 portioner risgröt
  • 1 dl lingon, valfritt

Gör så här

Toppa gröten med knaprig granola eller krämig gräddblandning.
Toppa gröten med knaprig granola eller krämig gräddblandning.

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE