Fem kryddors revbenspjäll
Recept
Ingefära, torkad röd chili, kanelstänger, stjärnanis och fänkålsfrön. Kryddorna från ekologiska odlingar sätter extra smak på revbensspjällen.
Recepten kommer från restaurang Surfers, Stockholm.
Fem kryddors revbenspjäll
Antal: 4 personer
1 kg kamben av fläsk
1,5 dl kinesisk ljus soja
1,5 dl kinesisk mörk soja
3 dl socker
10 cm färsk ingefära
2 msk torkad röd chili
3 kingsolo-vitlökar eller 12 klyftor
3 kanelstänger
5 stjärnanis
1 msk hela fänkålsfrön
Servering:
Rostade sesamfrön
Gör så här:
Dela kambenen och lägg i en kastrull.
Skala och skär ingefäran och vitlöken i större bitar och lägg dem samt resterande ingredienser i kastrullen. Fyll upp med vatten så att det täcker kambenen och låt puttra under lock i cirka 50 minuter eller tills köttet nästan trillar av benen.
Ställ av kastrullen och låt den stå i 10 minuter innan du lyfter ur kambenen.
Koka ner vätskan i kastrullen utan lock tills du har fått en härlig glaze.
Vid servering vänder du ner kambenen i den nu nedkorta och lätt trögflytande glazen och låter kambenen koka med i 5 minuter. Lägg sedan upp kambenen på ett större fat och toppa med rostade sesamfrön.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Bangbang ji si
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vad är skjuten fisk? Här är receptet
Shakshuka med vegansk äggröra
Söta pajer till adventsfika
Fruktsallad med mangosorbet
Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!
Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten
Allt du vill veta om tacos
Mjölkchokladparfait med kakaonibs
20 min
Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv
Ugnsbakad lax med tomatbulgur
35 min
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Temperera choklad – så enkelt är det
Halstrade havskräftor med citrongräs lök och brynt smör
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
Bakad ganache
25 min
Koka ris – så blir det helt perfekt
25 min
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Gabriel, 21, fick smaka på guld – i Mack-SM
Pasta med lövbiff i krämig sås
30 min
Sveriges godaste macka
Bangbang ji si
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vad är skjuten fisk? Här är receptet
Shakshuka med vegansk äggröra
Söta pajer till adventsfika
Fruktsallad med mangosorbet
Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!
Klassisk amerikansk burgare med vegofärs
Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten
Allt du vill veta om tacos
Mjölkchokladparfait med kakaonibs
20 min
Stekt ankbröst med äppelsås och stekt endiv
Ugnsbakad lax med tomatbulgur
35 min
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Temperera choklad – så enkelt är det
Halstrade havskräftor med citrongräs lök och brynt smör
”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
Bakad ganache
25 min
Koka ris – så blir det helt perfekt
25 min
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Gabriel, 21, fick smaka på guld – i Mack-SM
Pasta med lövbiff i krämig sås
30 min