Flatbread
Foto: Magnus Carlsson
Flatbread

Flatbread – fluffigt och gott

3,6 (17 röster)

Flatbread – äta som tillbehör till mat, smaksätt med olika örter eller kryddor eller toppa likt en pizza. Yoghurten ger en fluffig härlig känsla till degen så ersätt inte den med något annat. Recept ur Brödmat av Lisa Lemke.

1 portion i receptet blir 12 flatbread.

Flatbread

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 350 g vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3.5 dl naturell yoghurt
  • Vitlökssmör

  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvistar timjan, salvia, eller rosmarin
  • Förslag på tillbehör

  • 0.5 gurka
  • 2 avokado, mogna
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk pressad citronsaft
  • salt
  • 75 g fetaost

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK