Flatbread
Flatbread

Flatbread – fluffigt och gott

3,8 (32 röster)

Bakrecept

Flatbread – äta som tillbehör till mat, smaksätt med olika örter eller kryddor eller toppa likt en pizza. Yoghurten ger en fluffig härlig känsla till degen så ersätt inte den med något annat. Recept ur Brödmat av Lisa Lemke.

1 portion i receptet blir 12 flatbread.

Flatbread

  • Ingredienser

  • 350 g vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3.5 dl naturell yoghurt
  • Vitlökssmör

  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvistar timjan, salvia, eller rosmarin
  • Förslag på tillbehör

  • 0.5 gurka
  • 2 avokado, mogna
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk pressad citronsaft
  • salt
  • 75 g fetaost

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Lisa Lemkes goda brödrecept

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Bakning

Recept

Bröd recept

MER OM GODARE

Libabröd – gott och mångsidigt

40 min

Jordnötsrutor – med rice krispies

30 min

Strawberry Mojito Cheesecake

30 min

Lefsa – matigt och gott tunnbröd

3 h 30 min

Så gör du helt perfekt kristyr

10 min

Vintrig amaretto och vaniljsockerkaka

1 h

Saffransrulltårta med apelsin­choklad­fyllning

30 min

Saffranskrans – godast till adventsfikat

2 h

Pepparkaksmuffins – sockersöta godingar

30 min

Chokladhus – ett riktigt lyxbygge

1 h

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

2 h

Servera kladdkakan med julkänsla

Saffranskladdkaka

40 min

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

Kolapaj med lingon

35 min

Saffransfrallor – gula och doftande

1 h 10 min

Vaniljhorn – lättbakade och favoritgoda

2 h

Pepparkaksbollar – friterade ljuvligheter

2 h

Lyxig pannkakstårta med choklad och hallon

1 h

Majsbröd – gott, mjukt och saftigt

30 min

Så gör du söta mumier av brownies

30 min

Kanelkaka med äpplen

1 h 20 min

Äppelcheesecake – lyxigt till fikastunden

1 h 30 min

Pärontarte – ljuvliga smaker av mandel och päron

2 h 30 min