Färsbollar med sojafärs med blandade rotfrukter

Av: 

Aftonbladet

Färsbollar med sojafärs.

Foto: Inger Månson

Matsmarta onsdag

Färsbollar med sojafärs. ”Det ska vara enkelt att laga hälsosam och klimatsmart mat”, säger kostchefen Inger Månson som i årtionden lärt elever och vuxna att äta klimatsmart mat som också är bra för hälsan.

Färsbollar med sojafärs

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 425 gram formbar sojafärs
  • 1 gul lök
  • 1 kokt potatis
  • 1 ägg
  • Peppar, salt
  • Olja/smör att steka i

Gör så här:

  1. Finhacka och stek löken.
  2. Riv potatisen.
  3. Blanda alltsammans och forma till bullar 
  4. Stek gyllenbruna i medelvarm stekpanna.
  5. Rostade rotfrukter och potatis  i ugn.
  6. Ca 1 kg blandade rotfrukter och potatis (t ex morot,gulbeta, palsternacka, polkabeta).
  7. Skär i klyftor, ringla över olivolja och flingsalt 
  8. Baka 30 - 40 minuter i 220˚ varm ugn.

För fler recept och tips se Ingers Instagram: @mat_och_klimat

Publisert:

LÄS VIDARE

Ingers säsongssallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

Husmanskost

MER OM GODARE

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Här är svenskarnas absoluta favoriträtt

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter