Kyckling, ris och curry – utan kyckling
Kyckling med gul curry och ris – utan kyckling – är en riktig klassiker och favorit hos de flesta barn.
– Vegokött funkar fantastiskt bra istället för kyckling i det mesta. Hantera dem på i stort sett samma sätt, säger vegokocken Gustav johansson.
Recept ur hans kokbok ”Vegansk husmanskost”.
Ingredienser
- 500 goumph
- 1 Lök, gul
- 2 vitlöksklyftor
- 2 cmfärsk ingefära, kan uteslutas
- 1 morot
- 1 mskCurry, gul
- 2 tskGaram masala
- 1 tskGurkmeja
- 2,5 dlhavregrädde
- 1 mskGrönsaksbuljong
- 0,5 dlJapansk sojasås, ljus
- Salt och svartpeppar
- 1 dlVatten
- Rapsolja, att steka i
- 0,5 stLime, pressade saften
- 0,5 krukakoriander
Till servering
- 4 portionerbasmatiris
- grönsallad, med körsbärstomater