Kyckling, ris och curry – utan kyckling
Kyckling med gul curry och ris – utan kyckling – är en riktig klassiker och favorit hos de flesta barn.
– Vegokött funkar fantastiskt bra istället för kyckling i det mesta. Hantera dem på i stort sett samma sätt, säger vegokocken Gustav johansson.
Recept ur hans kokbok ”Vegansk husmanskost”.
Kyckling, ris och curry – utan kyckling
Ingredienser
- 500 g oumph
- 1 lök, gul
- 2 vitlöksklyftor
- 2 cm färsk ingefära, kan uteslutas
- 1 msk curry, gul
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk gurkmeja
- 2.5 dl havregrädde
- 1 msk grönsaksbuljong
- 0.5 dl japansk sojasås, ljus
- salt och svartpeppar
- 1 dl vatten
- rapsolja, att steka i
- 0.5 st lime, pressade saften
- 0.5 kruka koriander
Till servering
- 4 portioner basmatiris
- grönsallad, med körsbärstomater
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE

Pasta Carbonara – det veganska receptet





50 min

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”





1 h 15 min

Vegansk pannbiff med lök






Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Krämig vegansk viltpanna
20 min

Veganskt mat – direkt på grillen

Vegansk burgare med en ”jävligt god dressing”





45 min
Vad blir det till middag?

Colakokt carnitas





1 h 20 min

Fryst cheesecake med blåbär
20 min

Vegansk Husmanskost: Pannbiff med lök

Krämig blomkålspanna med smak av lime





20 min

Mustig texas chili som du lagar direkt på grillen





1 h 25 min
Nya krogen med ”jävligt god vegomat”

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Blomkålssteaks med ingefära och curry





15 min

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat
Röd curry med kyckling





40 min
Så odlar du persilja
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Smarta knepen i Visby – så stoppas svinnet
