Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa
Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

3,6 (17 röster)

Middagstips

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa – perfekt att bjuda på när det är många runt bordet. Servera gärna tillsammans med ett gott, nybakat bröd. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

  • Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor, stora
  • 1 fänkål, stor
  • 3 potatisar
  • 350 g plommontomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl persilja, hackad, spara hälften till slutet av receptet
  • 5 dl kikärter, kokta
  • 1 l vatten
  • 100 g pasta, i liten storlek
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Värmande vego

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Soppa

Vegetarisk mat

Italiensk mat

Vegansk mat

MER OM GODARE

Instagram-kontona som gör dig hungrig

Sveriges godaste macka

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

35 min

Apelsin- och fänkålssallad – extra krispig

20 min

Tarte flambée med fänkål och ricotta

Smaksätt med fänkål och dill - en superkombo!

1 h 10 min

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

1 h

Pankopanerad tempura

45 min

Koreansk pannkaka

Bruna bönor – bjud på klassisk husmanskost

1 h

Dillkött – så lyckas du med smakerna

2 h

Indisk madras curry – het och krämig

1 h 20 min

Colcannon – riktig comfort food

30 min

Sheperds pie – den goda engelska klassikern

1 h 30 min

Sesambollar med kycklingfärs

30 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Älggryta med kantareller

2 h 30 min

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Lyxtacos med friterade musslor

45 min

Tunnbrödsrulle – klassikern från gatuköket

40 min

Agave sticky fries

20 min

Sötpotatismos – snabbt och så gott

30 min

Polska piroger 2.0 – varma och frasiga

1 h

Panzanella – lyxigt gott av överblivet bröd

45 min