Kladdkakedipp till bär och frukt
Kladdkakedipp till bär och frukt

Kladdkakedipp till bär och frukt

3,9 (15 röster)

Vem kan motstå att slicka skålen när det bakas kladdkaka? Här är en dipp som smakar precis som kladdkakesmeten.
– Fantastiskt gott till färska frukter och bär, säger Frida Skattberg.
Recept ur ”Kladdkakor deluxe” av Frida Skattberg.

Kladdkakedipp till bär och frukt

  • Ingredienser

  • 200 g färskost, t. ex. philadelphia
  • 0.5 dl smör, rumsvarmt
  • 3.5 dl florsocker
  • 2 msk mjölk, 3 %
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 2 msk farinsocker
  • 50 g mörk choklad
  • chokladknappar, till topping (kan uteslutas)
  • Serveringsförslag

  • jordgubbar, hallon, björnbär, blåbär, kiwi, ananas, banan m.m.

Gör så här

LÄS VIDARE