Pannacotta med lingongelé
Foto: Karolina Olson Haglund
Pannacotta med lingongelé

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin

3,5 (4 röster)

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin – en len och söt dessert med frisk lingongelé. Friterad rosmarin är ett gott och oväntat inslag. Byt ut lingonen mot bär eller frukt som är i säsong just nu. På sommaren passar till exempel rabarber utmärkt till den här efterrätten.

Receptet går bra att du dubblera om du vill göra fler desserter.

Pannacotta med lingongelé och friterad rosmarin

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 vaniljstång, alternativt vaniljpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 blad gelatin
  • Lingongelé

  • 100 g lingon
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk rosmarin, färsk eller torkad
  • 1 blad gelatin
  • Friterad rosmarin

  • 0.5 dl strösocker
  • olja, till fritering
  • 6 kvistar rosmarin

Gör så här

Av: Clara Öhrn

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK