Toscansk panzanella-sallad 
Toscansk panzanella-sallad

Toscansk panzanella-sallad 

4,5 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Har du torrt, gammalt bröd kvar? Gör en läcker italiensk panzanella-sallad  Gott, enkelt och ett bra sätt att slippa matsvinn.

Toscansk panzanella-sallad 

  • Ingredienser

  • 1 näve basilika, färsk
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk kapris, sköljd
  • 300 g gammalt surdegsbröd, eller ciabatta, sönderrivet i bitar
  • 500 g tomater, mogna. sköljda och skivade
  • 60 g oliver, skivade (gärna kalamata)
  • 0.5 rödlök, fint skivad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Too good to go: Fattiga riddare

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Matsvinn

Bröd recept

MER OM GODARE

Krämig sallad till utflykt och picknick

25 min

Tricket som ger ännu fräschare grönsaker

25 min

Färspaj som räcker till många

45 min

Klassisk spagetti carbonara – med sparris

30 min

Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna

30 min

Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter

Mat-smart i fattiga januari: ”Pizza är klockren budget-mat”

”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”

Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”

Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Så blir du en klimat-kreativ kock

Så fermenterar du grönsaker

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

De blev självförsörjande på grönsaker – mitt i stan

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Här odlas framtidens mat

Rödbetssoppa med syrad grädde

35 min

Gör goda kakor av torrt bröd

Fattiga riddare till frukost

20 min

Tröstsoppa som värmer hjärtat

45 min

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

40 min

Bönchili med majskräm

1 h