Matsmarta onsdag

presenteras av

Toscansk panzanella-sallad 
Foto: iStockphoto
Toscansk panzanella-sallad 

Toscansk panzanella-sallad 

4 (1 röst)

MAT & DRYCK

Har du torrt, gammalt bröd kvar? Gör en läcker italiensk panzanella-sallad  Gott, enkelt och ett bra sätt att slippa matsvinn.

Toscansk panzanella-sallad 

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 näve basilika, färsk
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk kapris, sköljd
  • 300 g gammalt surdegsbröd, eller ciabatta, sönderrivet i bitar
  • 500 g tomater, mogna. sköljda och skivade
  • 60 g oliver, skivade (gärna kalamata)
  • 0.5 rödlök, fint skivad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE