Colakokt carnitas

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Colakokt carnitas

”Jonas Cramby, som är kungen av mexikansk mat, har skapat receptet och jag har tagit mig friheten att vegansiera den. Jackfruit är ett väldigt schysst alternativ till vegokött om man inte vill använda substitut”, säger Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 burkaromogen jackfruit i saltlake, à 565 g
  • 1 mskPaprikapulver
  • 1 krmCayennepeppar
  • 1 krmnymald vitpeppar
  • 1 tsknymald svartpeppar
  • 1 tskVitlökspulver
  • 1 tskChilipulver
  • 2 tsktorkad oregano
  • 1 mskSpiskummin, mald
  • 1 apelsin, saften
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 mskSoja
  • 5 dlcola, din favorit av läskedrycken (inte light)
  • Rapsolja, till stekning

Till servering

  • mangosalsa
  • pico de gallo
  • 18 små tortillabröd
  • 1 färsk lime
  • 1 krukakoriander
Carnitas! ”Jackfruit är ett väldigt schysst alternativ till vegokött”, tipsar matkreatören Gustav Johansson.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Colakokt carnitas