Pasta med mangold, parmesan och vitlök
Mangold är en grönsak med mild smak som används ungefär som spenat. Den passar fint i pastarätter, paj, wok, stuvningar och i soppor.
Här är en vitlöksdoftande pasta med lättstekta blad av mangold. Toppa med färskriven parmesanost.
Pasta med mangold, parmesan och vitlök
Ingredienser
- 4 portioner pasta
- 150 g mangold
- 4 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar
- 50 g parmesan
- smör, att steka i
- olja, att steka i
- salt och svartpeppar
- 0.5 citron, pressad saft och riven zest
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Pasta cacio e pepe





20 min
Pasta rosso – familjens favorit





30 min
Majrova med brynt smör





40 min
Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor





20 min
Vanliga missen många gör när de steker
Enklaste tomatsoppan





20 min
Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling





30 min
Ostig pastagratäng med svartkål och vitlök





35 min
Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki





50 min
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Så gör du en äkta pasta carbonara





15 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne





40 min
Sugo suqaar – somalisk köttgryta





1 h
Vad blir det till middag?
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Vegobiffar – fem enkla recept
Fylld falukorv i ugn – två goda recept





1 h