Härligt smakrik pasta med mangold, parmesan och vitlök.
Härligt smakrik pasta med mangold, parmesan och vitlök.

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

3,7 (17 röster)

Middagstips

Mangold är en grönsak med mild smak som används ungefär som spenat. Den passar fint i pastarätter, paj, wok, stuvningar och i soppor.

Här är en vitlöksdoftande pasta med lättstekta blad av mangold. Toppa med färskriven parmesanost.

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

  • Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 150 g mangold
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 50 g parmesan
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft och riven zest

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Gnocchi med parmaskinka och hemgjord pesto

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pasta recept

Italiensk mat

Vegetarisk mat

Mangold

MER OM GODARE

Pasta cacio e pepe

20 min

Pasta rosso – familjens favorit

30 min

Majrova med brynt smör

40 min

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Vanliga missen många gör när de steker

Enklaste tomatsoppan

20 min

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

30 min

Ostig pastagratäng med svartkål och vitlök

35 min

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

50 min

Kyckling med krämiga dragonbönor

30 min

Så gör du en äkta pasta carbonara

15 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne

40 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Vad blir det till middag?

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Vegobiffar – fem enkla recept

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Vegetarisk gryta – sex smakrika recept

Tre enkla sätt att skala vitlök

5 goda rätter att laga i ugnen

Så blir laxen saftig i ugnen

10 goda pastarecept du kan laga

Billig och mättande mat för en tunn plånbok