Härligt smakrik pasta med mangold, parmesan och vitlök.
Härligt smakrik pasta med mangold, parmesan och vitlök.

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

3,8 (8 röster)

Middagstips

Mangold är en grönsak med mild smak som används ungefär som spenat. Den passar fint i pastarätter, paj, wok, stuvningar och i soppor.

Här är en vitlöksdoftande pasta med lättstekta blad av mangold. Toppa med färskriven parmesanost.

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

  • Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 150 g mangold
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 50 g parmesan
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft och riven zest

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Gnocchi med parmaskinka och hemgjord pesto

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pastarecept

Italiensk mat

Vegetarisk mat

Mangold

MER OM GODARE

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Vanliga missen många gör när de steker

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

30 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Vad blir det till middag?

Så enkelt gör du smakrik lax i ugn

40 min

Kisir – couscous sallad

30 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Khadijas recept på somaliskt ris

1 h

Nigeriansk kycklinggryta

1 h 30 min

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

Goda tonfiskröran gör sig bra på utflyktsmackan

10 min

Grillad lax – hett, enkelt och gott att äta ute

30 min

Fajitaris med grönsaker och bönor

20 min

Blomkålsris med ärter och koriander

20 min

Bifftaco i salladsblad

1 h

Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt

Hoch el hellow – campingpizza i stekpanna

40 min

Kyckling med teriyakisås

40 min

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Äta ute - nya trenden istället för krogen

Vad ska du laga för mat till Valborgsfirandet?

Polpette al sugo di pomodoro!

45 min

Bästa knepen för att lyckas med räkor