Matsmarta onsdag

presenteras av

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Publicerad:
Himmelskt gott – bakat äppelmos.
Foto: Ylva Sundgren
Himmelskt gott – bakat äppelmos.

MAT & DRYCK

Bakat äppelmos – I detta recept gör jag en variant som sköter sig själv i ugnen. Doften är himmelsk och alla smakerna sitter kvar innanför skalet.

Recepten är hämtade från Karin Sundgrens bok ”No waste, just taste” (Bookmark).

Bakat äppelmos

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1 kg Ingrid-Marie eller annat äpple

  • 1 dl vispgrädde

  • 0,5 dl mandel

  • 0,5 dl mandelbiskvier

Gör så här:

  1. Lägg äpplena i en ugnssäker form och täck med ugnsfolie.

  2. Baka på 160 grader i en timme. De ska vara riktigt mjuka när de är klara.

  3. Passera i en passör eller potatispress och servera ljummet med kall, ovispad grädde, hackade mandlar och mandelbiskvier.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE