Ingredienser
Potatismos
- 1 kgmjölig potatis
- 1 kgmandelpotatisar
- 4 vitlöksklyftor
- Salt
- 100 gsmör
- 2,5 dlmjölk
- 100 gfärskost, rumstempererad
- gräslök, finskuren
- svartpeppar
Räksallad
- 150 gRäkor färska, skalade, grovhackade
- 50 grotselleri, blancherad, i små kuber
- 50 gfänkål, blancherad, i små kuber
- 50 ggrönt äpple, i små kuber
- 15 griven pepparrot
- 100 gmajonäs
- 1 mskcitronjuice
- 1 Salladslök, gröna delen i tunna skivor
- 0,5 krukadill, finhackad
- cayennepeppar
- Salt
- svartpeppar
Korv och bröd
- 6 stTunnbröd, mjukt - liten, stora
- 12 korvar, gärna lammkabanoss
Tillbehör
- isbergssallad, finskuren
- silverlök, rå tunt skivad
- rostad lök
- Sötstark senap
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.