Tunnbrödsrulle – Videgårds specialrecept

Av Elisa Amorelli

(4)

Vad tycker du?

Tunnbrödsrulle – Videgårds specialrecept

Fira tunnbrödsrullens dag den 8 maj med en riktig lyxrulle!

Stjärnkocken Erik Videgårds ”guilty pleasure” går att göra hur enkel eller svår som helst.

Basen är en god korv, potatismos, räksallad, rostad lök, rå silverlök och sötstark senap.

Den 8 maj är det tunnbrödsrullens dag.

Ingredienser

Potatismos

  • 1 kgmjölig potatis
  • 1 kgmandelpotatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt
  • 100 gsmör
  • 2,5 dlmjölk
  • 100 gfärskost, rumstempererad
  • gräslök, finskuren
  • svartpeppar

Räksallad

  • 150 gRäkor färska, skalade, grovhackade
  • 50 grotselleri, blancherad, i små kuber
  • 50 gfänkål, blancherad, i små kuber
  • 50 ggrönt äpple, i små kuber
  • 15 griven pepparrot
  • 100 gmajonäs
  • 1 mskcitronjuice
  • 1 Salladslök, gröna delen i tunna skivor
  • 0,5 krukadill, finhackad
  • cayennepeppar
  • Salt
  • svartpeppar

Korv och bröd

  • 6 stTunnbröd, mjukt - liten, stora
  • 12 korvar, gärna lammkabanoss

Tillbehör

  • isbergssallad, finskuren
  • silverlök, rå tunt skivad
  • rostad lök
  • Sötstark senap

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tunnbrödsrulle – Videgårds specialrecept

Elisa Amorelli

Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier. I vår går Elisa på en vinkurs i Rom. Genom flera personliga texter får läsarna följa med och lära allt från början: hur man skålar, smakar och njuter av vin som en riktig italienare.