Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

4 (199 röster)

Av: 

Nina Kindbro

Kladdkakarecept

Semmelkladdkaka är ett ljuvligt gott alternativ till vanliga semlor och är lika lättbakat som kladdkaka. Här får du alla goda smaker men lite kladdigare och härligare.

Semmelkladdkaka

Antal: 1 kaka Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

  • 150 g smält smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1,5 krm malen kardemumma
  • 3 ägg
  • salt

Till garnering:

  • 3 dl vispgrädde
  • mandelspån

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. Blanda.
  4. Rör ner äggen, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smörad form. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.
  6. Vispa grädden och bred ut över kakan. Rosta mandelspån och strö över.
Publisert:

LÄS VIDARE

Cronutsemla och backlavasemla – här är årets nyheter

ÄMNEN I ARTIKELN

Kladdkakarecept

Recept

Efterrätt

Bakning

Svenska recept

MER OM GODARE

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Kycklingfilé med rostat blomkålsmos

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Konditorns bästa tips för perfekt kladdkaka

Emma Brink Rasks bästa våffelrecept

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor

Härlig husmanskost

Härliga sommarsmaker

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Baka semlor: Så här gör du

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Bästa recepten till chokladbollens dag

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Årets värsta matbluffar är nominerade

Årets matbluff korad: Smördeg utan smör

Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Torka, rosta och njut!

Matchapulver – 5 tips på vad du kan göra med matcha

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt