Härliga heta kycklingar

Uppdaterad 2019-08-27 | Publicerad 2006-12-11

Sugna på kyckling? Vi bjuder på tre enkla kryddiga grytor att samlas kring i höstmörkret.

Recept: Jon Hansson

Foto: Per Björn

Halloumikyckling

4 portioner

Du behöver: 

  • 4 portioner pasta
  • 400 g kycklingfilé
  • 150 g halloumi
  • 1 rödlök
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 nävar rucola
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk rosmarin
  • salt
  • peppar

Gör så här: 

1.

2. Skär kycklingen i munsbitar. Salta och peppra.

3. Skär halloumin lika stort. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.

4. Skölj tomaterna och rucolan.

5. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om på hög värme.

6. Dra ner värmen till medel, lägg

i halloumin och löken och fortsätt fräsa under omrörning ett par minuter.

7. I med rucolan och rosmarinen. Rör om och stek lite till under en minut tills tomaterna börjar spricka av värmen.

8. Servera med pastan.

Sweet chili-kyckling med grönsaksris

Saltimbocca på kyckling

Följ ämnen i artikeln