Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen
Fixa god glass på 30 minuter
Uppdaterad 2021-08-11 | Publicerad 2021-04-16
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


Årets glassnyheter är här och nu vill vi frossa i glassiga godsaker!
Och ännu godare blir det om du gör egen glass, hemma i ditt eget kök.
Här får du inspiration och tips på allt du behöver för att komma igång.
Första glasskiosken i Sverige smälldes upp år 1917 på Sankt Eriksplan och sedan hakade fler och fler försäljare på den nya, smaskiga trenden och år 1935 lanserades Puckstången som den första glasspinnen i Sverige.
Idag finns det otaliga smakkombinationer och varje år släpper glassföretagen olika somriga nyheter. Men du som vill utforska glassens värld och göra din egen glass kan göra fantastiska upptäckter. En glassmaskin är att föredra om du snabbt och enkelt vill kunna göra glass, kanske varje dag under hela sommaren. Men du kan faktiskt göra egen glass även utan glassmaskin, det krävs bara lite extra tålamod.
Här nedan får du 7 tips på bra recept-böcker för att göra egen glass, bra glassmaskiner och bästa tillbehören för att göra riktigt god glass, året runt.
Glassmaskin retro
Glassmaskin för att laga härlig, hemgjord glass. Blanda glassmet och häll i behållaren så blir smeten till glass på bara 20 till 40 minuter. Locket har öppning för påfyllnad samt är genomskinligt så att du kan se när glassen blir klar. Det går även utmärkt att göra fryst yoghurt eller sorbet. Rymmer 1,2 liter. Förvara den i frysen minst 8 timmar innan användning.
Köp din glassmaskin hos KitchenTime här.
Glassformar i rostfritt stål
Skippa plasten och gör dina egna glassar i formar av rostfritt stål. Både hälsosamt och hållbart. Glassformarna är 10 cm höga och 5 cm breda. Med följer ett praktiskt ställ och 20 glasspinnar som kan återanvändas. Smidigt alternativ för att alltid ha färdig isglass i frysen till barnen i sommar.
Glassmaskin Champion Nordic
Champion Glassmaskin 1,5 liter är något varje glassälskare behöver. Du gör enkelt hemmagjord, välsmakande glass med ett fantastiskt resultat. Välj mellan fräsch sorbet, krämig gräddglass eller hälsosam frozen yoghurt i kombination med din favoritsmak eller vad du nu är sugen på. Glassmaskinen är mycket lätt att använda och du gör snabbt och smidigt välsmakande glass på 15–30 minuter. Maskinen har kapacitet på hela 1,5 liter, så att du kan bjuda hela familjen eller alla dina vänner.
Köp Champion Glassmaskin hos Cervera här.
Glasskopa
Glasskopa ur Zwillings serie Pro, ett praktiskt redskap som med sitt ergonomiska handtag och skarpa övre kant hjälper dig att skapa perfekta glasskulor. Skopan är lätt att rengöra och har en ögla så att du kan hänga upp den då den inte används.
Roliga glassrullar
Nu kan du göra trendiga glassrullar hemma med detta smarta kit. Lägg in formen i frysen upp och ner tills den är tillräckligt kall. Lägg sedan mixen som du har förberett med hjälp av receptboken mitt i formen och sprid ut den jämnt. Följ instruktionerna enligt receptboken och när blandningen har stelnat kan du äntligen göra dina eleganta glassrullar! Roligt alternativ till ”vanliga” glasskulor.
Köp ditt kit för att göra glassrullar hos Partykungen här.
Glasskålar
Servera glass, sorbet och andra desserter på ett nytt och lyxigt sätt med dessa dessertskålar på fot, från Bevenni. Skålarna är av rostfritt stål och har en skinande blank finish för ett extra elegant uttryck. Prova gärna att lägga skålarna i frysen före servering för sätta en extra frostig prägel på dukningen.
Köp dina glasskålar hos KitchenTime här.
Extra-tips: Mer recept-inspiration
Upptäck hur underbart gott och överraskande enkelt det är att göra din egen glass! I ”Lomelinos glass” finns gräddiga glassar, svala sorbeter, glassar med nötter och choklad och sommarens alla läskande frukter och bär. Här finns också floats, desserter, glasstårtor och tillbehör såsom såser och maränger. Recepten presenteras med Linda Lomelinos omisskännliga stil där sockersött möter sparsmakat vemod. Klassiska smaker som jordgubbsglass och världens enklaste glasstårta, och mer avancerade recept som körsbärsglass med rostad mandel och vit choklad, samt nyskapande spännande smaker som choklad- och portersorbet.