Matsmarta onsdag

presenteras av

Plättar med salladslök, kimchimajonnäs och ponzu
Foto: Lennart Weibull
Plättar med salladslök, kimchimajonnäs och ponzu

Plättar med salladslök, kimchimajonnäs och ponzu

4,3 (3 röster)

MAT & DRYCK

”Krispiga koreanska plättar blir till en hel middagsrätt om man lägger till något grönt tillbehör. Eller så äter man dem som snacks och satsar på en efterrätt istället. 

Ponzu är en älskvärd sojasås som består av soja, ättika och citron. Den finns att köpa färdig, men hittar du den inte kan du ta japansk soja”.

Receptet är hämtat ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta).

Tips!

  • Istället för salladslök kan du tillsätta riven urkramad zucchini eller majskorn i plättarna. 

  • Har du ingen kimchi kan du blanda majonnäsen med hackad surkål, lite srirachasås och finriven ingefära.

Plättar med salladslök, kimchimajonnäs och ponzu

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl rismjöl, eller majsstärkelse (maizena)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 grön chili
  • 125 g salladslök
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl kimchi, färdig
  • 2 dl vegansk majonnäs
  • rapsolja, neutral
  • salt
  • Till servering

  • ponzusås

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM GODARE