Bulgogi med ris.
Bulgogi med ris.

Bulgogi – så gör du den goda koreanska rätten

3,2 (223 röster)

Middagstips

Bulgogi – den här koreanska rätten har fantastiskt goda smaker. Köttet eller färsen behöver inte marinera, det räcker att den steks i den goda marinaden. Använd strimlad lövbiff eller entrecote eller färs. Krispig sallad och gurka är goda tillbehör och de rostade sesamfröna ger en fin, nötig smak.

Bulgogi

  • Ingredienser

  • 4 portioner ris, gärna basmati
  • Marinad

  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • svartpeppar
  • Bulgogi

  • 600 g nötfärs, eller annan färs du gillar. strimlad lövbiff eller entrecote går också bra.
  • 2 msk neutral olja
  • 6 salladslökar
  • Servera med

  • 8 blad romansallad
  • 0.5 gurka
  • 4 msk kimchi
  • 2 msk sesamfrön, vita eller svarta

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Ramen med krispstekt färs och het kimchi

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Asiatisk mat

Köttfärsrecept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Kycklingburgare med thailändska smaker

30 min

Pastagratäng med köttfärs

55 min

Pasta puttanesca – klassisk pasta på italienska

30 min

Wonton – soppa med svampfyllda knyten

40 min

Banh mi – vietnamesisk go’macka

1 min

Spenat och valnötsrisoni med kyckling

45 min

Fylld kalvschnitzel med gorgonzola

45 min

Lax i krämig saffranssås

30 min

Spaghetti al pomodoro

25 min

Lyxig linsgryta med kyckling och cashewnötter

45 min

Laxpaj med potatis och purjolök

1 h

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Ravioli med mustig tomatsås

30 min

Pasta med smak av pistasch

30 min

Vad blir det till middag?

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Klassisk räkmacka

20 min

Tortellinisoppa med spenat

15 min

Kisir – couscoussallad

30 min

Vanliga missen många gör när de steker

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”

Blomkålsris med ärter och koriander

20 min