Stekt ris med spännande smaker av chili och ingefära.
Stekt ris med spännande smaker av chili och ingefära.

Stekt ris med chili och ingefära

4,1 (10 röster)

Matsmarta onsdag

Den här versionen av stekt ris är full av spännande smaker, vill du ha den mildare kan du halvera mängden chili och ingefära.

Recepten är hämtade från Karin Sundgrens bok ”No waste, just taste” (Bookmark).

Stekt ris

  • Ingredienser

  • 600 g kokt ris
  • 1 blomkålshuvud, blasten
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 2 gula lökar
  • 40 g färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili, urkärnad
  • 4 msk rapsolja
  • 4 ägg
  • 4 msk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 3 korianderstjälkar, cirka
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Chips på skal – så gör du

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Blomkålssteaks med ingefära och curry

15 min

Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

1 h 15 min

Matiga mackor till middag

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

30 min

Mustig texas chili som du lagar direkt på grillen

1 h 25 min

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Koriandersoppa med kyckling

50 min

Plättar med salladslök och kimchimajonnäs

30 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Succégrillning med goda marinader

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco 

1 h

Pasta med ärtor och ärtskott

30 min

Sväng ihop en värmande soppa

Vego i världsklass – för en billig peng

Här odlas framtidens mat

Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart

Så steker du extra god kyckling

Räksoppa med fantastiska smaker

1 h

Morotspannkaka med rårörda lingon

45 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Polpette al sugo di pomodoro!

45 min

Vegansk oreocheesecake

30 min

Så lagar du växtbaserat – och supergott